Филип Хамънд, канцлер по хазната на Великобритания и Дейвид Дейвис, глава на министерството по излизането от ЕС, се обърнаха към лидерите на немския бизнес с призив да помогнат при сключването на сделката за Брекзит, за да се избегне катастрофата за британската финансова индустрия.

По време на визитата си в Германия те заявиха, че търсят такъв формат на сделката, който да се характеризира като «най-амбициозният в света», обхващащ икономиката на целия Европейски съюз, а не само на Бриания, включително глобалната сфера на финансовите услуги.

Хамънд и Дейвис предупредиха, че комплексният подход към банковите дела след излизането на Великобритания от ЕС е жизнено важен, защото Европа трябва да избегне повторение на финансовата криза от 2008 година.

Днешната им визита е свързана с това, че по-рано ЕС предупреди Лондон, че сделката за Брекзит «не е била на масата», докато Великобритания е настоявала за излизането от Единния пазар.

В неотдавнашна статия за немското издание Хамънд и Дейвис твърдят, че кризата твърде лесно «заразява» икономиката на страната, прехвърляйки се от един в друг сектор, затова е важно запазването на стабилна глобална финансова система.

 

 

 

 

 

Тагове: ;