Иисус Христос e бил «древен украинец», това заяви бившият депутат от Лвовския областен Съвет Ростислав Новоженец.

Видеото с изявлението на политика по темата се появи в социалната мрежа «ВКонтакт».

Във видеото, записано в навечерието на Рождество, Новоженец съобщава, че Галилея, където е живял и проповядвал основателят на християнската религия, е била основана от племена, дошли от територията на съвременна Украйна.

Според екс-парламентариста, Иисус всъщост е бил не юдей, както е прието да се счита, а украинец, и е говорил на «прадревен език», който се е запазил понастоящем на Карпатите.

По-рано уфолозите съобщиха, че Иисус Христис е пристигнал на Земята от друга планета.

Екс-депутатът заявява още, че Христос действително е украинец, добавяйки, че няма нито едно доказателство, опровергаващо твърдението, че предците на Христос са били родом от Украйна.

«Известно е, че през 1200 година пр.н.е. от Украйна е тръгнала поредна вълна на преселение по света, в това число към Палестина. Племената на галите, кимерейците, живели и формирали се на територията на Украйна, по-късно основали Галилея», казва Новоженец.

Според него, Христос е бил украинец не само по произход, но и по антропологически характеристики, защото майка му Мария е била «със сини очи» и не е приличала на представителите на семитския тип.

«Христос е бил висок — 1.80, а юдеите са били нисички, не повече от 160 см. Той е имал руси коси, прав нос. Юдеите, както знаем, имат гърбичка. Той е имал типичен вид на ариец, славянин.

Дори по език. Който познава прадревният украински език, ще потвърди, че той е запазен само на Карпатите.

Както е известно, на кръста по време на мъките винаги си спомнят за родния език. Христос е говорил на прадревен украински», твърди украинският политик.

Той призовава украинците да се гордеят с това, че те са най-древната нация в света.

«Трябва да се гордеем с това, че украинците са най-древната нация, дала на света първата цивилизация, първата държава, първото колело, земеделието, плуга. Всичко това е достояние на украинците, които са споделили това със света», прави изводите си Новоженец.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;