Малки деца без дрехи посред зима и техните майки по бикини? Така децата в Русия се подготвят за суровите зими, пише австрийският вестник Heute.

Както подчертава изданието, Русия се слави със своите студени зими, а живеещите в нея от самото си раждане биват приучвани към екстремално ниските температури.

От страни това наистина може да напомня  Ice Bucket Challenge (изпитанието с ведро студена вода), но в руския вариант това съвсем не е състезание, което трябва да се споделя в социалните мрежи.

Това е закаляване, което руските майки практикуват върху себе си и своите деца, пояснява изданието.

В Русия майките излизат по бикини, здраво държейки за ръце своите галеници, описва случващото се изданието.

Малко встрани от домовете си, жените клякат на снега, а приятелките ги обливат отгоре заедно с младенците, които държат на ръце, с ведно с ледена вода.

Рускините дори не потреперват от това, пише изданието.

Те дори не се усмихват, удивлява се авторът на статията.

Техните деца също се държат смело, както се вижда от едно видео, което попадна в мрежата, записало процеса на закаляване. Видеото предизвика вълна от оживени дискусии по целия свят, пише немското издание.

Коментари на читателите на сайта  Heute:

zisch09: Това е нещо съвсем обичайно. Сега в Германия веднага ще избухнат дискусии. За руснаците това е напълно нормално нещо.

Sisi: Ах, вероятно все пак не е толкова лошо. Никой няма да умре от това. Считам, че те точно ще се закалят така.

Emilie: За нищо на света. ..Никога не бих направила нещо такова. Тресе ме само при мисълта за това. Различни страни, различни нрави.

K.L.: Руснаците. Бих поспорил добро ли е това за тях. Предполагам, че майките преди това са пили водка.

 

Mitzioma: Нищо по-различно не съм очаквала от руснаците. Ако това беше така полезно за здравето, то биха го правили и другите народи.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: http://www.heute.at/timeout/virale_videos/story/Eiskalt—So-haerten-russische-Muetter-Babys-ab-51513752

 

 

Тагове: ; ; ; ;