Популярният адвокат Марин Марковски пред телевизия bTV заяви, че профилът на набедения за убиец от град Нови Искър по никакъв начин не съвпада с обявения за самоубиец Росен Ангелов, обвинен в убийството на шест човека наскоро.

Според адвокат Марковски, Росен Ангелов е обявен официално за блудник и педофил, а такива хора няма как да извършат убийството на шест човек, защото това противоречи на психологическите и  поведенчески характеристики на подобен тип хора.

Адвокатът припомни, че Росен Ангелов е бил осъден на осем години затвор за блудство с 11-годишно момиченце.

Той даде някои от основните характеристики на подобен тип хора:

«Хората, които са блудници, са затворен тип хора. А педофилията е извънредни мъчително страдание за тези, които носят това в себе си. Това страдание е част от сексуалния живот на някои хора. Да, това е мъчително страдание и за близките, и за роднините, а и за околните на тези хора. 

Представете си, че този блудник попадне в затвора. Обявяването му за блудник ще бъде известно на съкилийниците му, които ще се отнесат към него подобаващо.

В затвора този човек ще попадне в деветия кръг на ада. Всъщност, деветият кръг на ада ще бъде детска градина, в сравнение с това, което го чака в затвора», категоричен бе адвокат Марковски в ефира на телевизията.

Според него, Росен Ангелов е имал пълните основания да се укрива, за да не попадне в затвора. Това за него, предвид, че е бил блудник и педофил, е било на живот и смърт.

Затова съм категоричен, че този човек няма как да е бил убиец на шестимата, категоричен бе Марковски.

Убийството не се вписва в профила на блудника, убедено заяви адвокатът.

Това са интровертни хора, хора, които не са отворени към света, а са обърнати главно и почти единствено в себе си. Те се активизират само при появата на малки момиченца, тогава стартира обърканото им либидо, допълни известният адвокат, който добави, че има големи познания, предвид работата си, по въпроса.

Според него, има много питанки относно становището на полицията и психологическия профил на Росен Ангелов.

Адвокатът поиска полицията да информира обществеността за намерения ДНК-материал, щом правоохранителите твърдят, че такъв е намерен, както и че той е на Ангелов.

По този въпрос липсва яснота, убедено потвърди Марковски в ефира на телевизията.

Адвокатът допълни още, че ДНК-експертизата е невъзможно да бъде направена за толкова кратко време.

Марковски акцентира и върху така обявените факти, че Росен Ангелов и стрелял, докато в същото помещението е имало трима мъже, които, според него, е трябвало като нормални хора да реагират и да тръгнат да бягат — било през прозореца, било през други места. Според Марковски, повече от странно е, че всички останали са наблюдавали явно спокойно, докато убиецът е убивал пред очите им.

От изложената версия става ясно, че не е имало никаква съпротива, а това не е нормално, допълни Марковски, защото са убити пет човека едновременно.

Няма реакция, а това е доста подозрително, каза още адвокат Марковски.

Нормално е да се съмняваме във версията, защото пътят към истината е съмнението, добави още той.

Полицията демонстрира, че прави много по въпроса, нека им отдадем дължимото, но правоохранителите трябва да направят пресконференция, за да успокоят така силно вече разтревоженото общество, завърши адвокат Марковски.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;