Русия е ядрена държава, които може да нанесе големи щети и да убие много хора, но тя не може да се изкорени западните ценности, пише журналист Денис Прагер в своята статия в сайта National Review. Това, според него, се занимават медиите на Запад и университетите, които лансират левите идеи и мултикултурализма.

«Новинарските издания на Запад представляват за западната цивилизация за много по-голяма заплаха от Русия,» – това пише журналист Денис Прагер да изданието, с който свой коментар предизвика вълна от негативни реакции.

Както обяснява Прагер в статията си за National Review, причината не се крие в съществуването на медиите, а с тяхното съдържание.

Според него, дори Русия да  използва ядрените си оръжия срещу Запада, тя ще убие хората, но не и цивилизация. Той сравнява ситуацията с Холокоста, по време на който загинаха много евреи, но еврейската цивилизация не е изчезнала. Цивилизацията — идеите и ценностите на системата, пише журналистът. Руските ядрени оръжия са една от многото заплахи за Запада: лидерите на Русия, както и съветските лидери, разбират принципа на взаимното гарантираното унищожение.

От друга страна, истинската заплаха за западната цивилизация, според автора, е загубата на вярата в себе си. Това не се отнася за Русия, но опасността идва от медиите и университетите, най-вече лявото крило. Авторът е съкрушен, че най-негативната реакция на неговия коментар е дошла от консервативните кръгове, докато консерваторите, точно обратното, трябва да работят за запазване на американските ценности.

Европейските страни продължават да приемат милиони мюсюлмани, много от тях няма никога да възприемат европейските ценности. В същото време, точно западните медии и академичните среди са допринесли за разпространението на мултикултурализма. От стената на Университета на Пенсилвания са махнали портрета на Шекспир, защото той е мъж, при това бял- нима това не е директна атака срещу западната цивилизация, объркан е журналист.

Канада вече е обявена за постнационална държава, в която няма ключова идентичност.

«Кой направи това, нима Путин?» – задава риторичен въпрос Прагер.

«Путин всъщност е кръвожаден квазидиктатор. Но цялото това неуважение към западната цивилизация идва от западните медии и западните университети «- завършва авторът статията си.

News Front Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;