Бизнесменът Петър Христов е бил прострелян в джипа си в столичния квартал „Манастирски ливади” тази сутрин, съобщава Би Ти Ви. Стрелбата е станала на ул. «Ралевица» пет минути след 10 ч. В 10,14 ч. на мястото е имало линейка, минути след това започва огледът, казаха за телевизията от СДВР.
49-годишният Христов е бил прострелян с четири куршума в главата и гърдите. Както всяка сутрин, той е дошъл на работа с шофьора си . Предполага се, че убиецът е стрелял от съседния строеж. Свидетелка е разкрила пред полицията, че няколко куршума и покрай нея, разказва Би Ти Ви.

49-годишният мъж е бил прострелян в гърдите, откаран е във ВМА от шофьора си. След половин час в реанимация той е починал, добавя БНР.

Христов е собственик на една от големите компании за производство на млечни продукти у нас. Инцидентът е станал пред кооперация на ул. «Ралевица», където кола е причаквала мъжа пред дома му.

По непотвърдена информация, стрелецът е бил сам и е произвел повече от един изстрел, но само един куршум е попаднал в жертвата, разказва националното радио.

Досие
Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра, където майка му била учителка. Израснал е в Самоводене, където завършва основно образование. По разказвана от него биография през 1983 г. е приет в Средно сержантско военно училище „Георги Измирлиев” – Горна Оряховица, в експерименталната паралелка на Министерството на отбраната, която завършва с отличие. После започнал работа в министерството и е приет във ВНВУ „ Васил Левски”. Завършва висшето военно училище в старата столица през 1991 г. и същата година напуска армията. През 2000 г. завършва магистратура по финанси в Свищовската стопанска академия, после учи и право. Има дъщеря и син.
Освен с млечни продукти, той се занимава с имоти, имаше и охранителна фирма. Бизнесът му бе основно в Търново и региона, както и в София.

Източник: СЕГА

Адрес към интервю на Петър Христов във великотърновския вестник «Борба» :

https://www.borbabg.com/2009/10/05/бизнесменът-петър-христов-ако-се/

Тагове: ; ;