Исканията да се признае пребиваването на Украйна в състава на СССР «като болшевишка и комунистическа окупация» бе коментирано от члена на комитета по външните работи към Съвета на Федерациите на Русия Олег Морозов.

В интервю за Федералната новинарска агенция на Русия той отбеляза, че трактовката на историята под какъвто и да било политически ъгъл винаги се обръща с обратен ефект.

Ако следваме логиката на директора на Украинския института за национална памет Владимир Вятрович, то можем да забележим каква е била страната през 1917-1918 години и да стигнем до периода на Переяславската рада.

Тези изявления показват, че Украйна съвсем не е това, за което я представя днешната власт.

Всички тези изявления са пропагандна война, към тях не бива да се отнасяме сериозно от законова гледна точка.

Морозов подчерта, че при използването на фалшиви исторически документи не могат да бъдат избегнати политическите последствия.

Но бедата на съвременна Украйна е в това, че тя не се е поучила от историите около Крим и Донбас — продължава да се заравя в историческата яма.

Настоящият киевски режим, изграден на базата на лъжливата история, на основата на държавния преврат, на базата на парите и щиковете на неофашистката организация «Десен сектор» няма да се задържи дълго.

Рано или късно тази власт ще се разпадне», уверен е Морозов.

По-рано депутатът Леонид Калашников отбеляза, че, ако трябва да бъдем сериозни, налага се Киев да бъде готов за връщането на половината Украйна в състава на Русия.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;