Украинската общност в Крим ще подкрепи на предстоящите президентски избори кандидатурата на Владимир Путин, съобщи председателят на организацията Анастасия Гридчина.

Движението «Доброволци за победата» започна в петък в Симферопол и Севастопол събирането на подписи в подкрепа на Путин като кандидат за президент на Русия.

Изборите за президент на Русия ще се проведат на 18 март 2018 година, предизборната кампания официално стартира на 18 декември. В Крим и Севастопол изборите ще се проведат за първи път след присъединяването им с Русия през 2014 година.

 

 Гридчина подчерта, че украинската общност се е присъединила към изявлението на Руската общност в Крим за безусловна подкрепа на кандидатурата на Путин.
 «Русия прави много за благото на украинците, живеещи в Крим. Тук се чувстваме у дома си. Знаем, че нашите права в никакъв случай няма да бъдат накърнени, нас ни чуват. Украинската култура получи нов тласък в развитието си и работи за обединението на всички братски славянски народи. Точно затова Украинската общност в Крим нито за минута не изпита съмнения в подкрепата си на нашия президент на предстоящите избори», каза Гридчина.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;