Комендант от морската пехота на САЩ заяви пред войниците си следното:

«Надявам се да греша, но предстои война».

Робърт Келер твърди, че морските пехотинци трябва да се подготвят за голяма война.

Командващият корпуса на морската пехота Робърт Келер твърди, че очаква Тихоокеанският регион да се превърне в арена на бъдещите конфликти извън пределите на Близкия Изток, той се надява, че страната му ще спечели в битката с Русия.

Комендантът на корпуса на морската пехота на САЩ заяви, че около 300 десантчици, разквартирувани в Норвегия, трябва да са готови за «голяма война».

Генерал Робърт Кели допълни в щаба на базата в Норвегия в района Тронхейм, че се «надява да греши, но предстои война».

По-късно генералът заяви, че след конфликтите в Близкия Изток основната сцена на военните действия на алианса на НАТО срещу Русия ще бъде Тихоокеанският регион.

«Просто помни защо си тук», това добави сержант Роналд Грин на морските пехотинци, според съобщенията от световната преса.

«Те гледат. Те ни наблюдават. Ние имаме 300 морски пехотинци тук, бихме могли да увеличим броя им от 300 до 3 000 за една нощ», добави той.

Увеличаването на американските сили започна в Норвегия от месец януари. Страната подкрепи операциите на НАТО, американците започнаха тренировки в студени метеорологични условия, както и в планински местности.

Ескалацията на напрежението се наблюдава в региона след като Русия присъедини Крим към територията се след проведения референдум сред гражданите през март 2014 година, в който над 90 % от населението гласува за присъединяване към Руската Федерация.

News Front

Тагове: ; ; ; ;