САЩ търсят повод, за да засилят натиска върху Иран по повод съвместния план за действие по ядрената програма — това е метод, който не съответства на статуса на велика държава, заяви замглавата на външните работи на Русия Сергей Рябков.

«Тези призиви се повтарят достатъчно периодично, бих казал. Не разбираме какво точно не устройва Вашингтон относно плана за ядрената програма на Иран. Съдържанието на документа е известно, американската страна следи как се изпълнява споразумението, участват в заседанията на съвместната комисия, както и при други обсъждания», каза Рябков, коментирайки изявлението на Пенс.

«Ако търсят повод да засилят натиска върху Иран по причини, които нямат нищо общо с плана за ядрената програма, а това е така, според нашите наблюдения, то тогава това е недостоен метод, който не съответства на статуса на велика държава. Това е метод да се вадят кестените от огъня и да се «греят ръцете» на пламъка, който самите те са разпалили, при това без каквито и да било основания», добави Рябков.

 

 

 

Тагове: ; ; ;