Русия приветства съобщенията от Сеул за споразумението с Вашингтон да не се провеждат съвместните военни учения в периода на Олимпийските игри. Това заяви замглавата на руското външно министерство Сергей Рябков.
«Официалните източници от Република Корея съобщиха, че по време на телефонен разговор с президента на тази страна и САЩ е постигната договореност за непровеждането на военните учения в периода на предстоящата зимна Олимпиада. Разбира се, ние можем само да приветстваме такава договореност,», цитира РИА Новости думите на дипломата.
Той отбеляза, че това е нещото, «за което руските представители на различни нива отдавна са призовавали колегите си от Вашингтон и Сеул, правили са го в това число публично».
«Все пак нека дочакаме по-конкретно и ясно разяснение на ситуацията от страна на американските официални лица», завърши Рябков.
По-рано се съобщи, че американският лидер Доналд Тръмп и президентът на Южна Корея Мун Чже Ин са постигнали споразумение да не провеждат военните учения в периода на Олимпиадата в Пхьончхан.

Тагове: ; ; ;