«Ей, руснаци, вие ми харесвате»: чужденци реагират на видеото «Защо Русия не обича САЩ».

Видеото  «Why Does Russia Hate The United States?», което се появи на английски език в Интернет, предизвика крайно нееднозначна реакция сред чуждестранните граждани.

Видеото «Why Does Russia Hate The United States?» («Защо Русия не обича САЩ») събра почти 2 млн гледания в  YouTube.

Отбелязваме, че провокативното видео събра около 20 хиляди коментари.

В болшинството хората изразяват несъгласието си с мнението на автора.

Например, един от коментиращите си спомня събитията през 1917 година, когато САЩ оказват подкрепа на антикомунистическите сили.

Оттогава отношенията между Русия и САЩ прераснаха в крайно напрегната фаза.

Не по-малка е и настоящата битка за влияние на международната арена, както и в регионите, а също участието във въоръжените конфликти в други страни.

Други чужденци отбелязват, че отчасти външнополитическите спорове са свързани с това, че Вашингтон е наложил санкции на Русия след присъединяването към Крим.

Твърде символични са мненията на ползвателите, които, въпреки прозападната идеология на видеото, отбелязват своята симпатия към Русия и руснаците.

«Ей, руснаци, вие ми харесвате. Не позволявайте да ви излъжат. По-добре да умра, отколкото да започна да се сражавам с вас», пише един от коментаторите.

Ползвателят на име  The Vegan MGTOW също изразява съмнение с тезата за лошото отношение на Русия към САЩ. Според него, точно САЩ се опитват всячески да ограничат Русия, в резултат на което се е появило напрежение в отношенията между двете страни.

От коментарите става ясно, че много чужденци не подкрепят политиката на САЩ.

Независимо от това, че видеото се появи за първи път преди две години, неговата ключова теза си остава и до днес актуална.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ;