Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в Twitter му призова да се въведе системата за идентификация по време на гласуването.
«Много, главно представители на демократичната партия, отказаха да предадат информация за изборите през 2016 г. на Комисията за разследване на нарушенията. Те се бореха с всички сили Комисията да не открие документи, защото знаеха колко много хора са гласували незаконно. Това е измамна система, трябва да се пристъпи към гласуване с удостоверения за личността», написа Тръмп.

Many mostly Democrat States refused to hand over data from the 2016 Election to the Commission On Voter Fraud. They fought hard that the Commission not see their records or methods because they know that many people are voting illegally. System is rigged, must go to Voter I.D.

 Той също отбеляза, че в Съединените щати в много случаи представянето на лични карти е необходима процедура, но не и за момента, в който гражданите на страната решават кой ще води държавата.

Преди това Тръмп възложи на Министерството на вътрешните работи да разследват евентуални фалшификации на президентските избори.

Тагове: ; ;