В близкото минало правителство на САЩ обяви, че ще започнат да използват термина „сексуални права“ по време на дискусиите за човешките права и международното развитие.

Изявлението дойде по време на среща в ООН след години на лобиране от групи по правата на човека. Те смятат, че САЩ трябва да поеме глобалното лидерство в правата на хората от всички полови идентичности и сексуални ориентации.

Изказването е публикувано на сайта на Държавния департамент, в което още се твърди, че сексуалните права включват „правата на хората да имат контрол и решават свободно и отговорно по въпроси, свързани с тяхната сексуалност, включително сексуално и възпроизводствено здраве, свободно от дискриминация и насилия“.

Ричард Ердман, бивш заместник-посланик на САЩ в ООН, заяви миналата седмица, че „сексуалните права“ ще се отнасят за онези, които не са легално обвързващи.

„Сексуалните права не са човешки права и те не са включени в международния закон за човешките права; използването на този термин от наша страна не рефлектира възгледа, че те са част от определен международен закон“, каза Ердман. „Въпреки това, изразяваме нашата подкрепа за правата и достойнството на всички личности, без значение от техния пол, сексуална ориентация или полова идентичност.“

Това е много лукаво. Нека да вземем едно правителство, което не включва „сексуалните права“ сред обвързващите в международното право. Ето защо е важно: ако Западът успее да впише „сексуални права“ в международното права, то може да притисне силно религиозна държава от Третия свят да приемат „сексуални права“, като условия за получаване на помощи. Искате ли да ядете, черни и кафяви хора? Искате помощ за борба с бедността? Тогава коленичете на Западния идол.

Нека да видим и културната война, обявена от Белия дом на папа Франциск:

Гостите в Белия дом за папа Франциск на 23 септември ще включват няколко хомосексуалиста, транссексуални, скандална монахиня, радикален проповедник и епископален свещеник-хомосексуалист.

Няколко от поканите за събитието, които са част от обиколката на папата в САЩ от 22 до 27 септември, са предложени от Вивиан Тейлър. Тейлър, на 30 години, е транссексуална личност, което значи, че се идентифицира с различен пол от биологичния ѝ. Тейлър има мъжка анатомия, но се облича и представя като жена. До март месец, тази година, той бе изпълнителен директор на Интегрити САЩ, активисткото крило на хомосексуалистите и транссексуалните в епископалната църква. Тейлър живее в Бостън и е писател на свободна практика.

„Преди няколко месеца получих покана от Белия дом да присъствам на посрещането на папа Франциск“, каза Тейлър пред CNS News. „Казаха ми, че мога да доведа приятели.“

Един от приятелите, които Тейлър избира, е Никол Сантамария, секретар на асоциацията Колективо Алейандрия, „сбор от транссексуални и интерсексуални, които обучават, информират и се застъпват за общество си.“

Сигурен съм, че папа Франциск ще се справи с лекота, но е удивително, изключително удивително, че Белият дом е избрал тези провокативни лица да се срещнат с лидера на Римокатолическата църква. Ще покани ли Обама тибетски дисидент на среща с китайския президент? Дипломатическите маниери го изключват. Ще покани ли украински активист на среща с Путин? Това би било скандал. Но хайде, може да се отнася така с папата. Наистина ли?

Тези новини са поредното напомняне защо толкова религиозни и традиционалистко настроени хора по света роптаят срещу културния империализъм на американското правителство. И аз не ги виня.

Превод: Евгени Рушев

Тагове: ; ;