В редиците на най-отявлените и налудничави русофоби Джон Маккейн заема особено място.

Политикът-републиканец, сенатор на САЩ от щата Аризона, е председател на комитета по въоръжените сили към Сената на САЩ и, както той позиционира сам себе си, е герой от войната във Виетнам.

Той дотолкова ненавижда руснаците, че човек неволно си задава въпроса, какво толкова са му направили хората от СССР?

Джон Маккейн от Виетнамската война и до днес е в авангарда на фанатиците, мечтаещи да превърнат СССР, а сега и Русия в страна от третия свят.

Да погледнем сега биографията на Маккейн.

Може да си помислите, че се шегуваме, но считаме, че на Маккейн спокойно може да му се връчи Орден «Герой на СССР» по брой унищожени американски самолети.

Та са 25 на брой!!!

Джон Сидни Маккейн III е роден в авиобазата на ВВС на САЩ «Коко-Соло».

Дядото и бащата на нашия герой са адмирали от МВФ на САЩ и Джони-младши също е обзет от желанието на изгради военна кариера.

Но във Военно-морската академия на САЩ в Анаполис курсант Маккейн в резултат на нрава си получавал по 100 присъди ежегодно. Можело да са и повече, но началниците се изморили да пишат.

Което не попречило на Джони през 1958 година да завърши академията с шести резултат от целия курс.

Но, уви, шести отдолу нагоре: на 894 място от 899 випускници.

Адмиралското синче без труд се вляло в стройните редица на елитните летци от ВМС на САЩ и веднага се представил като дяволски удачен пилот.

От първите месеци на службата си Джони имал дяволски късмет…

Дяволски му вървяло на катастрофи, от които летецът-синче на адмирал винаги се измъквал жив.

В началото Джони Маккейн потопил своя самолет около крайбрежието на Тексас, но самият той се спасил, готов за нови подвизи.

Загубата на скъпоструващата техника била заметена, благодарение на баща му и неговите познати адмирали.

А самият герой бил прехвърлен на служба в Европа, в средиземноморското крило на ВВС на САЩ.

Но и там Джин продължил подвизите си — случайно влетял в забранената за полети зона над британския Гибралтар, където не опознали самолета му и едва не го свалили.

По-късно, по време на един от полетите в Испания, ударил с крилото изтребител, ликвидирайки поредната бойна машина.

Обикновено при такава ситуация летецът не успява не само да дръпне ръчката на катапулта, а дори не успявал да си спомни името на майка си, но Джони отново се измъкнал сух от водата.

Главният «подвиг» на Джон Маккейн бил по време на виетнамската война.

На 29 юли 1967 година около 11 часа сутринта, веднага след закуската за господа офицерите, в Тонкинския залив изгорял американският самолетоносач «Форестол».

Нали не е нужно, уважаеми читатели, да ви казваме, че Джони е бил на самолетоносача?

И не просто бил на кораба, а в самия епицентър на пожара.

Нещо повече, злите езици твърдят, че именно той случайно праснал бойната ракета със своя самолет А-4, стоящ на полубата, което и предизвикало пожара.

След този зашеметяващ инцидент, бъдещият сенатор отново се спасил от военен трибунал чрез баща си — адмирал, а за официална причина за пожара било обявено «високото напрежение в бордовата мрежа».

Болшинството свидетели на пожара, а това са 134 члена от екипажа, загинали, унищожен бил 21 боен самолет, а самият самолетоносач за година бил изведен от строя.

Самият Маккейн, който се намирал зад щурвала, се измъкнал с леки изгаряния.

Финалната точка в списъка на военните постижения на Маккейн е съветската ракета ЗРК С-75, която по време на един от нальотите над виетнамските селища, свалила самолета на Джони.

Маккейн отново успял да катапултира достатъчно успешно, счупвайки си двете ръце и крака, и се спуснал на земята.

Виетнамците, които обикновено «поздравявали» такива скъпи гости с мотика по главата, не само не убили Маккейн, а го изпратили в болница, след което той прекарал пет години в главния затвор в Ханой в статуса си на VIP-пленник.

През 1973 година Маккейн бил освободен, тогава Джони охотно започнал да разказва за издевателствата и ужасите на своето пленничество.

Но, Чан Чонг Дует, началникът на виетнамския затвор, впоследствие проследяващ съдбата на бъдещия сенатор, твърди, че «Джон Маккейн изключително силно преувеличава миналото си».

След това американското командване наградило Джони с кръст за изключителни летателни постижения и го изпратило в пенсия, тогава той охотно започнал да се занимава с политика.

На 28 февруари 2007 години Джон Маккейн обявил за началото на своята президентска избирателна кампания през 2008 година, но с трясък изгубил от Барак Обама.

Едно от предизборните предложения на Маккейн било създаването на «ново ООН, без Русия и Китай».

А какви касови филми биха станали за «подвизите» на синчето на адмирала — Джони.

Ех…

News Front

Тагове: ; ; ; ; ;