На 9 януари в САЩ излиза книгата на журналиста Майкъл Улф «Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп».

В нея има подробности за живота на американския лидер и неговото отношение към роднините и подчинените.

Части от книгата публикува  New York Magazine.

«По-лошо, отколкото можете да си представите»

Авторът цитира текст от писмо, написано от председателя на Националния икономически съвет Хари Конъм, в което се дава оценка на президента и неговия екип.

«Това е по-лошо, отколкото можете да си представите. Идиот в обкръжението на клоуни. Тръмп не чете нищо — нито доклади, нито справки. Той завършва преговорите със световните лидери по средата, защото се е  изморил», се казва в текста.

Един от близките съюзници на Тръмп медийният магнат Рупър Мърдък след телефонен разговор с президента на тема ожесточаване на визовия режим с редица страни нарекъл американския лидер «дяволски идиот», твърди Улф.

Според автора, Мелания Тръмп «е била в сълзи и съвсем не била радостна» при мисълта за възможното президенство на мъжа си.

Според него, наложило се Доналд Тръмп лично да успокоява съпругата си и да я уверява, че той няма да стане президент.

СТРАХ ОТ ОТРАВЯНЕ

Президент США Дональд Трамп
Авторът твърди, че американският лидер се страхува да не бъде отровен, затова забранява на обслужващия персонал да се докосват до четката му за зъби и предпочита храна, поръчана в Макдоналдс.
В книгата се казва, че веднага след встъпването си в длъжност Тръмп е сложил в статията си в Белия дом три телевизора.
В книгата се твърди, че дъщерята на Тръмп Иванка иска да стане първата жена-президент на САЩ.
Тя заедно с мъжа си, съветникът на Тръмп Джаред Кушнер, решили да станат част от президентската администрация, надявайки се, че в един момента това ще помогне на Иванка да заеме поста президент.
«ТАБЛОИДНО ЧЕТИВО»
Президент США Дональд Трамп. Архивное фото
Белият дом категорично опроверга съдържанието на книгата. Прессекретарят на президента на САЩ Сара Сандърс заяви, че текстът е пълен с лъжливи разкази на хора, които не са имали достъп или влияние в Белия дом.
«Фактът, че тези хора участват в книгата, която може да се опише само като боклукджийско таблоидно четиво, показва, че тези хора отчаяно се опитват да се представят за важни», каза Сандърс.
Представитялят на първата лейди Стефани Гришъм също опроверга съдържанието на книгата.
«Тази книга явно ще се продава в отдела за преоценена художествена литература. Госпожа Тръмп подкрепи решението на своя мъж да се кандидатира за президент, тя дори го призоваваше към това.
Тя беше сигурна, че той ще спечели, беше много радостна, когато той спечели», заяви представителката на Мелания Тръмп.
Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;