Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна новата година, като публикува гневен туит рано сутринта с критика към Пакистан и намек, че ще спре помощта, която Вашингтон отпуска на Исламабад, съобщиха световните агенции.
«Съединените щати неразумно даваха на Пакистан над 33 милиарда долара помощ в продължение на 15 години, а те не ни дадоха нищо друго освен лъжи и коварство, мислейки нашите лидери за глупаци. Дават убежище на терористите, които преследваме в Афганистан и практически не помагат. Стига толкова!», написа президентът.
Вестник «Ню Йорк таймс» съобщи миналата седмица, че американското правителство разглежда сериозно възможността да не изпрати 255-те милиона долара помощ, чието изплащане и без това вече е забавено, защото смята, че азиатската страна не се бори достатъчно ефективно с терористичните групировки, намиращи се на нейна територия.
По време на изненадващото си посещение в Афганистан преди десетина дни, вицепрезидентът Майк Пенс увери американските войски, че «президентът Тръмп държи Пакистан под око», бта

Тагове: ; ; ;