От бившия началник на израелските спецчасти «Натив» Яков Кедми постъпи коментар относно целите за смяната на властта в Украйна. Операцията по Майдана, част от плана, която гарантирала крайната цел, била ръководена под непосредственото ръководство на Вашингтон.

Кедми твърди, че Щатите имали намерението да получат достъп до военната база в Севастопол, но Путин го измъкнал изпод носа им.

Същото твърди и известният политолог Сергей Михеев.

Двамата експерти споделиха, че Вашингтон и Киев водили преговори относно военната база там.

Посочвайки, че Путин е измъкнал изпод носа на САЩ военната база, Кедми има предвид, че Русия е успяла да прекъсне реализарането на целта на Америка за Украйна.

Бившият началник на израелските спецчасти «Натив» е убеден, че получаването на базата в Севастопол е, ако не единствената, то най-важната цел на държавния преврат, извършен в Украйна през 2014 година.

Според политолога Сергей Михееев, който също подкрепя горната трактовка на събитията, има документи, които потвърждават, през през 2014 година между новата украинска власт и американската страна е било проведено обсъждане относно въпроса за Кримския полуостров и бъдещото на военната база в Севастопол.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;