Независимо от всички усилия на Вашингтон, руският президент Владимир Путин изигра американската администрация в геополитическата игра за Украйна.

Това сподели известният политолог, екс-главата на израелските специални части «Натив» Яков Кедми.

Според експерта, Русия е ликвидирала всички планове на САЩ за Украйна, «измъквайки изпод носа им» военната база в Симферопол.

Кедми подчерта, че народните вълнени и държавният преврат през 2014 година в Киев са били напълно изкуствени и провокирани от Западните лидери.

Сега, според експерта, Щатите са в някакво умопомрачение — загубата на тази цел прави неясни по-нататъшните перспективи на страната в региона.

Той отбеляза, че в този процес не се е наложило да бъде предприемано нищо от стана на Русия, защото кримският референдум е стартирал като реакция на украинския държавен преврат, в резултат на което кримчаните сами са отказали да бъдат под тази натрапена им власт, дошла по насилствен начин.

Мнението на Яков Кедми бе потвърдено и от друг известен политолог Сергей Михеев.

Той отбеляза, че има документи, потвърждаващи намерения на Вашингтон: в тях има информация за това, че ръководството на САЩ вече е водило с украинския управляващ елит преговори за Кримския полуостров.

По такъв начин Вашингтон напълно дестабилизира Украйна в рамките на своята геополитика, но претърпя неуспех, добави политологът.

Затова бъдещето на тази страна все още е неясно, завърши той, чийто думи цитира ФАН.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;