Притежателката на две статуетки «Грами», певицата Лорд отмени концерта си в Израел в резултат на ситуацията около Ерусалим, съобщава The Washington Times. Но, както отбелязва изданието, певицата не вижда «нищо лошо» да направи концерт в Русия.
Новозеландската звезда отмени своя юнски концерт в Тел Авив, след като активисти я помолиха да се присъедини към движението срещу Израел «Бойкот, изолация и санкции».
В същото време на световното си турне в подкрепа на албума  «Melodrama» певицата Лорд в следващата година ще направи два концерта в Русия.
Първият ще се проведе на 29 май в Санкт Петербург, а вторият — на 31 май в Москва.
В открито писмо активистите Надя Абу-Шанаб и Джъстин Сакс отбелязват, че планираният концерт на Лорд в Израел «ще изпрати неверен сигнал», особено в светлината на приетото от Тръмп решение да се премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, твърди американското издание.
«Концертът в Тел Авив ще бъде оценен като подкрепа на политиката на израелското правителство, дори ако не коментирате политическата ситуация, — пишат активистите. — Това впечатление няма да може да се отстрани дори при наличието на най-добри намерения и най-добра музика».
Лорд потвърди получаването на писмото в сряда и заяви, че тя «разглежда всички варианти».
В съобщението, публикувано от Лорд в социалните мрежи, певицата отбелязва, че «концертът е отменен — това е правилното решение за момента».
Русия е «печално известна» с нарушенията на правата на човека, пише изданието.
Според доклада на ООН от 25 септември, след «завземането на Крим» през март 2014 година «са били документирани груби нарушения на правата на човека, такива като произволни арести и задържания, изчезнали хора, грубо отношение и издевателства, а също минимум едно извънсъдебно смъртно наказание», пише  The Washington Times.

Изданието не публикува нито едно доказателство за горните си твърдения.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.washingtontimes.com/news/2017/dec/26/lorde-set-perform-russia-after-canceling-israel-co/

Тагове: ; ; ; ; ;