Бившият член на палатата на представителите от републиканската партия Рон Пол има широка известност след вътрешнопартийните избори в партията през 2008 и 2012 години в резултат на посланията си, които често носят антивоенен и граждански характер, цитира думите му изданието Washington Examiner.

Бившят конгресмен казва, че той продължава да разглежда САЩ като страна, вървяща към фашизма — струва си да си спомним само авторитарната политика на президентите Линкълн и Удро Уилсън:

«Всеки, който мисли, че нещата у нас не са толкова лоши, малко е летял на самолет в последно време. Уверявам си, при нас е истински авторитарен фашизъм».

Рон Пол казва, че правителствената политика, която прави всичко, за да могат парите да отидат при богатите, създава оправдан гняв сред бедните американци, за което свидетелства успехът на сенатора Бърни Сандърс, върмонтския социалист, получил поразителна подкрепа от населението по време на президентската кампания през 2016 година.

«Ние, като либертарианци, трябва да извършим много работа, преди избирателите да са в състояние да възприемат нашите възгледи.

Но аз считам, че е напълно реална и изпълнима задача да се движим в тази посока и да получим популярен кандидат още през 2020 година, казва той. — Сигурен съм, че когато те чуят нашите послания, ще изберат свободата, мира и финансовото благополучие вместо безредиците, които имаме сега…», завърши американският политик.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;