«Не се свързвайте с руснаци, те не чувстват болка»: Лидерът на Rammstein предупреди Запада.

Отношението към Русия и нейните жители по целия свят в голяма степен се базира на внушенията на политиците, статиите в СМИ и филмите, които са тотално стереотипни, натрапени на западното общество още от времето на Студената война.

Както на всички ни е ясно, действителността при тезите на гореспоменатите, е тотално изкривена.

Но политици, журналисти, туристи, а често и артисти, посещават Русия и разказват за впечатленията си, които често се различават от общоприетите внушения на висшите чиновници от САЩ и ЕС.

Фронтменът на една от най-известните в света немски рок-групи  Rammstein Тил Линдерман сподели пред германските СМИ за своята младост, а също предупреди Запада по отношение на Русия.

В интервю за изданието  Frankfurter Allgemeine Zeitung музикантът разказа, че в младежките си години, още в ГДР, е бил професионален плувец.

По време на Олимпиадата през 1980 година, която се провела в Москва, дори имал намерение да замине за участие, но в резултат на договор със Запада за концерт бил изключен от националния отбор.

Преди това бъдещият певец по време на състезания излизал на една и съща дистанция с такива легенди на спорта като Владимир Салников, който впоследствие на международни състезания в Москва завоювал медал, успявайки за 15 минути да преодолее дистанция от 1500 метра.

Според Линдерман, този плувец е «кралят» на спорта.

«Руснаците не можеха да бъдат победени тогава. Те тренираха във вода с температура 18-19 градуса. това са най-твърдите типове в света», споделя впечатленията си немският артист.

Той отбелязва още не толкова физическите способности на руснаците, колкото техните лични качества, които отричат западните СМИ.

«Те не чувстват болка, издръжливи са, много са емоционални, в тях има много голям трагизъм, а сърцето им е огромно. Но те винаги ни «унищожаваха». Не се свързвайте с руснаци!», казва певецът.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;