30 декември 2017-Нюз Фронт.

Началникът на Пентагона Джеймс Матис заяви, че числеността на военнослужещите в САЩ, а също и тяхната роля в Украйна ще остане непроменена. Каквото и да значи това. Такова усещане все едно говори за някакъв тип спектакъл и броя на актьрите. А всъщност става въпрос за суверенна страна, в която се разхождат американски военни, на които се доставя американско оръжие, от което загиват украонци, но за всичко това обвиняват Русия и й налагат санкции. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Джеймс Метис заяви още, че докато никой не поиска да нахлуе в Украйна ( познайте какво има предвид), то влиянието на американското летателно оръжие ще бъде незначително, съобщава  The Voice of America.

Освен, че звучи лингвистически безмислено, то явно началникът на Пентагона, или проявява неуместно чувство за хумор, или просто издевателства, за да не знае, че никакъв вид оръжие не може да има «незначително» влияние, тъй като оръжието убива. Но да не се хващаме за думите, да гледаме действията.

Напомняме, че САЩ одобриха доставките на оръжие в Украйна, забележете не химанитарна помощ, а доставки на оръжие ( именно от патрони и бомби имат нужда децата на Украйна по мнението на Вашингтон явно), иначе агресорът е Русия според всички западни медии.

Да видим какво още казва началникът на Пентагона- според него ролята на Вашингтон в Украйна няма да се променя ( сценарият остава същия) САЩ се борят за мир и затова доставят оръжие, какво по логично от това нали? А числеността на военните инструктори ще се увеличи само при необходимост.

Ето тук става страшно, защото никой не знае каква е необходимостта на САЩ в постигането на световен мир, и колко още оръжие и военни ще използва за постигането му. Образно казано.

Само че, оръжията стрелят наистина, и войната също е истинска.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;