Директорът на ЦРУ Майк Помпео съобщи на писателя и икономиста Джеймс Рикардс, че военният конфликт между САЩ и Северна Корея ще започне до 20 март 2018 година.

Популярният американски писател-публицист и икономист Джеймс Рикардс, известен със своите контакти с хората от ЦРУ на САЩ, твърди, че директорът на ЦРУ му е казал, че САЩ ще започнат война със Северна Корея в следващите 12 седмици.

Рикардс, автор на книгата «Пътят към гибелта: тайният план на световния елит за следващата финансова криза», сподели, че е присъствал на частно мероприятие във Вашингтон, по време на което главата на ЦРУ Майк Помпео е споделил пред неголяма група аналитици, че конфликтът е неизбежен.

«Най-важният финансов и геополитически проблем в съвременния свят — това е предстоящата война между САЩ и Северна Корея, която вероятно ще започне в близките 12 седмици», пише Рикардс.

Според него, Помпео е отбелязал:
«Би било неразумно да се предполага, че на Северна Корея ще са й нужни пет месеца, за да придобие надежден арсенал от междуконтинентални балистични ракети, снабдени с ядрено оръжие. Те могат да нанесат удар по градовете на САЩ и да убият милиони хора».

Самата среща се е състояла на 20 октомври, а това означава, че 20 март е крайният срок за началото на войната, макар Рикардс да допълва:
«Война по-вероятно ще започне по-рано от тази дата».

Миналата седмица комендантът на американската морска пехота предупреди войските, дислоцирани в Норвегия, че конфликтът е близо.

«Надявам се, че греша, но вероятно се приближава война, — казал генерал Робърт Нелер. — Присъствайки тук, ние също сме в тази борба, в информационния бой, в политическата борба».

Прогнозата на Рикард повтаря и китайският генерал Уанг Хохуан, който споделил също, че войната по-вероятно ще започне преди март.

«Войната на Корейския полуостров може да избухне по всяко време между днешния ден и март в следващата година», казал Уанг в интервю за  Global Times, добавяйки, че «Китай трябва да бъде подготвен психически за вероятна война в Корея, а за целта трябва да се мобилизират регионите от североизточен Китай».

В същото време севернокорейският войник, който избяга от страната в Южна Корея, се оказал с имунитет към болестта сибирска язва.

Това предизвикало опасения, че севернокорейският режим е успял да направи от тази болест биологично оръжие, което КНДР ще изпрати в други страни заедно със своите междуконтинентални балистични ракети.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Превод и редакция: Петя Паликрушева

 

 

Источник: https://rueconomics.ru/298694-ssha-i-kitai-gotovyatsya-k-udaru-direktor-cru-rasskazal-kogda-nachnetsya-voina-s-severnoi-koreei#from_copy

Тагове: ; ;