Антируските настроения на Запад продължават, редица американски политици продължават да твърдят, че Русия се е намесвала в американските избори. Независимо от това, че изказванията не са доказани, част от противниците на Тръмп все още разпространяват тези идеи.

Дори авторитетното издание The Washington Post разпространи информацията, че Кремъл има намерение да извърши нови кибератаки в предстоящите избори, а действащият президент бива обвиняван в бездействие по този въпрос.

Журналистът Пол Уолдман в авторската си статия заявява, че националният лидер на САЩ «доверява повече на Путин, отколкото на собственото си разузнаване», затова всички съобщения уж за предстоящи атаки на руските хакери, според него, са лъжливи.

В същото време «борците за демокрация» бият тревога в СМИ, настоявайки ръководството на страната да предприеме някакви мерки.

Впрочем, на този етап не е ясно, как точно САЩ могат да накажат когото и да било за непотвърдени и малковероятни намерения.

«Руснаците идват. За да ни попречат, за да ни дискредитират и дори да въздействат върху изхода от изборите ни. Проблемът е в това, че дори ако разберем техните планове, нашето собствено правителство вероятно няма да може или няма да поиска да ги спре», отбелязват от  WP. 

До  тези изводи стига авторът от The Washington Post след анализа на материалите, публикувани от негови колеги от други издания.

Отбелязва се, че в продължение на няколко години разузнаването на САЩ уж е говорило  за някакви «признаци за намеса» на Русия в ЕС и САЩ, а също имало намерение да даде отпор, но не успяло да се реши на това.

Подобна информационна война срещу Русия се използва от Запада за натиск върху Тръмп — в момента редица дейци от САЩ от рода на екс-директора на ЦРУ Майк Морела, твърдят, че митичните руски хакери все още продължават атаките си над ФБР, политиците и СМИ, критикуващи Доналд Тръмп.

«Изглежда Тръмп има по-голямо доверие на Путин, отколкото на собственото си разузнаване», се отбелязва от изданието.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;