29 декември 2017-Нюз Фронт.

Ситуацията около бившият президент нна Грузия Михаил Саакашвили е позор за Украйна. Такова мнение изрази официалният говорител на Руското външно министерство Мария Захарова.

 

» Това е позор за украинския народ: човек дошъл отвън ръководи политическите процеси и дестабилизира ситуацията, занимава се с мръсни игри, занимава се с разрушение. Това е още и проблем за грузинския народ.

Проблемът е в това, че той е един от най-популярните представители на Фрузия в света, и по неговото неадекватно поведение съдят за целия народ»— заяви в интервю за » Комсомолска правда» Мария Захарова.

 

По-рано президентът на Русия Владимир Путин заяви, че последните действия на Саакашвили са като плюнка в лицето на грузинския и украински народи.

В началото на декември Саакашвили беше задържан в рамките на наказателно производство с обвинение в «Съдействие на участници в престъпна организация и укриване на престъпна дейност».

Бившият глава на Одеска област беше качен от силоваците в минибус, но привърженици на скандалния политик успяха да го отнемат от правохранителите.

Няколко дни Саакащвили се укрива в палатковия лагер около сградата на Върховната Рада, и вечерта на 8 декември повторно е задържан успешно. Около две денонощия Саакашвили прекарва в ареста, и по решение на съда е пуснат на свобода.

Избягвайки задържането, бившия президент на Грузия бързо се окопити и поиска оставката на Порошенко, сравнявайки го с бира.

 

Ася Иванова-Зуан.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;