29 декември 2017-Нюз Фронт.

Съвместни екипи на САЩ и Израел ще се занимават с разрушаването на връзките на Иран с « Хизбула«, а също и с ядрената и ракетна програми.

 

 

Снимка:epa/vostock-photо

САЩ и Израел са сключили секретно споразумение за сътрудничество по противодействие на политиката на Иран, съобщи израелската телевизия  Channel 10 News.

Страните са се договорили на 12 декември тази година във Вашингтон, като основна тема на споразумението е противодействието на реализацията на ракетно-адрената програма на Иран.

Секретното споразумение между САЩ и Израел предвижа на практика реализацията на идеите на американският президент Доналд Тръмп, който той изложи на 13 октомври, а също така сформирането на съвместни екипи за притиводействие политиката на Иран в близкоизточния регион.

 

 

Един от екипите ще има задачата да работи по разрушаване на връзките на Иран с бойците от ливанското движение «Хизбула» и дейността на иранците в Сирия, а другият екип ще има грижата за ядрената дейност на Техеран, третия екип ще отговоря за иранската ракетна програма, четвъртият- контрол над подготовката на «Хизбула» и Иран за активизация на действия.

Преговорите по сключването  на споразумението в Белия дом са се водили между американският президент по въпросите на сигурността Хърбърт Макмастър и израелския му колега  Меир Бен-Шабат.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;