Бившият член на палатата на представителите от републиканската партия Рон Пол има широка известност след вътрешнопартийните избори в партията през 2008 и 2012 години в резултат на посланията си, които често носят антивоенен и граждански характер.

«Появата на либертарианското движение частично е свързано с Тръмп, но интелектуално ние преуспяхме самостоятелно», казва Пол, описвайки големия брой ентусиасти, посетили конференцията, цитира думите му Washington Examiner.
Независимо от това, че Пол критикува Тръмп, на него му харесва предложението на американския президент за отслабване на държавното регулиране в икономиката и занижаване на данъците.

«Тръмп не е лош лидер. Той явно боледува за Уол стрийт, понижаването на някои данъци ще помогне на другите играчи в американската икономика. Но в същото време нашите проблеми все пак си остават достатъчно дълбоки и структурни», казва той.

Пол признава, че е разочарован от външната политика на Тръмп, особено по отношение подхода му към Северна Корея.

Той също не одобрява неговата подкрепа за военното присъствие на Саудитска Арабия в Йемен.

«Считам, че външната политика на Тръмп е пълна катастрофа. Отначало подходът на Тръмп звучеше добре, но на следващия ден той започва да противоречи сам на себе си, така внезапно се оказва срещу целия свят, заявявайки, че ние трябва да започнем война ту тук, ту там…», казва политикът.

Пол счита генералният прокурор на САЩ Джеф Сешънс за заплаха за гражданските свободи на американците и твърди, че ще бъде радостен, ако Тръмп го уволни, макар да не се надява, че в замяна той ще бъде заместен от по-добър.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;