29 декември 2017 — Нюз Фронт.

САЩ набират нови бойци за » Ислямска държава»* ( * терористична организация забранена в Русия и редица страни), за да предизвикат правителството на Башар Асад и да дестабилизират ситуацията в Сирия, заяви началникът на Генералният щаб на Русия Валери Герасимов.

Според руският генерал, американците са успели да подберат вече 400 бойци от град Еш-Шадад, който се намира под контрола на кюрдите.

 

 

» В действителност там тренират новите бойци. Това фактически са ИДИЛ, но след проведената с тях работа те се преименуват на «Нова сирийска армия» и други подобни. Тяхната задача е дестабилизиране на обстановката»,- подчерта Герасимов.

На свой ред, САЩ постоянно отхвърлят обвиненията, че оказват подкрепа на терористите от ИДИЛ, пише журналистът на Newsweek Том О’Конър.

Въпреки, че Вашингтон е спял да помага временно на бунтовниците, воюващи срещу Башар Асад, птодължава да подкрепя някои групи действащи в близост до границите на Йордания и Ирак,

През месец май се съобщаваше, че американският спецназ тренира бойците в базата Ет-Танф, която САЩ обявиха за » зона за урегулиране на конфликта» и забраниха изцяло достъпът на сирийските войски и съюзниците им.

Правителството на Сирия не призна американските претенции и обяви за незаконно военното присъствие на САЩ на територията си.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;