28 декември 2017-Нюз Фронт.

В Георгиевската зала на Големият Кремълски Дворец президентът на Русия Владимир Путим се срещна с военнослужещите на Въоръжените сили на Руската Федерация, учствали в антитетрористичната операция в Сирийската Арабска Република, и връчи държавни награди на отличилите се в хода на изпълнение на специалните задачи в Сирия.

 

 

«Уважаеми другари! Скъпи приятели!

Сърдечно Ви приветсвам в Кремъл, в Георгиевската зала- залата на руската войнска слава, в която и Вие вписахте своята ярка победна страница.

 

Днес ние Ви честваме като истински войни на Русия.

Вие достойно, на » отличен» изпълнявахте най-сложните задачи на сирийска земя и се завърнахте в Родината, при близките и роднините си с победа.

Като Върховен Главнокомандващ на Въоръжените Сили Ви благодаря, Вас и всички Ваши съслуживци, за професионализма и самоотвержеността, за верността към войнския дълг и клетва.

 

Най-топлите думи са за военнослужещите жени: заедно с еднопълченците вие носихте всички тежести на службата, бяхте там, където е трудно. Благодаря Ви.

Вие се сражавахте за интересите на Русия, за Рисия, за своя роден дом, за справедливо и право дело, и затова заедно с вас беше целият ни народ. Уверен съм, че вие сте чувствали тази гражданска, патриотична сплотеност и това единство на армията и народа ви е давало сили.

 

Хората следиха ежедневните събития, сводките, вярваха във Вас, гордееха се с успехите Ви, с нашите Въоръжени Сили, искрено, с болка, като своя собствена преживяваха всяка безвъзвратна загуба.

Ние винаги ще помним нашите другари, паднали при изпълнение на бойни задачи. Те загинаха, защотавайки Русия.

Техните имена завинаги ще бъдат записани в списъците на частите, в които са служили, и върху техният подвиг ще се възпитава младото поколение на офицери и войници. Семействата, родителите, децата, роднините и близките на всички, които сме изгубили, винаги ще бъдат обградени с грижа и подкрепа, и ние ще направим всичко за това.

Моля да почетем паметта на загиналите.

 

Минута мълчание…

 

 

По време на срещата, държавният глава на Русия също така нарече вчерашният взрив в Санкт-Петербург терористичен атентат.
След награждаването на военните, участвали в антитерористичната операция в Сирия, Владимир Путин заяви, че е дал указания на Федереалната служба относно задържането на терористи.

 

» При задържане на терористи, разбира се, да се действа в рамкитете на закона и само закона! Но при заплаха за живота и здравето на нашите офицери, да се действа решително! В плен никого да не се взема! 

Бандитите да се ликвидират на място!»

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;