Американският център  Heritage Foundation публикува план за кампания за вмъкване на Русия в конфликта в Донбас и засилване на санкциите срещу Москва.

В САЩ са разработили и публикували за Украйна детайлен план за нападение над Донецката и Луганската народни републики, а също за вмъкването на Русия в кървавия конфликт. Документът е публикуван от аналитичния център Heritage Foundation, когото американските СМИ наричат мозъчния център на администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Планът цинично точка по точка описва какви действия трябва да се предприемат от Киев за ескалация на конфликта в Донбас, за да може Русия да бъде принудена да се намеси в него, а Вашингтон, благодарение на това, да успее да засили санкционния натиск върху Москва.

Първа точка от документа се отнася до организирането на широкомащабно настъпление на Въоръжените сили на Украйна в района на Дебалцево-Енакиево с употребата на артилерия, щурмови самолети и бомбардировачи.

По-нататък по план ВСУ трябва да влязат в бойни сблъсъци с войските на Русия, които неизбежно трябвало да бъдат принудени  да се намесят, за да спрат конфликта.

В документа се казва, че броят на убитите руски войници и опълченци трябва да бъде около хиляда.

Финалният стадий в плана е медийната кампания в СМИ, чиято цел е прехвърляне на вината за случилото се върху Русия.

Това било необходимо, за да може да се легитимират в очите на световната общественост новите санкции срещу Русия, чиято цел била нанасянето на максимална вреда на  нейната икономика.

В заключение от  Heritage Foundation отбелязват, че планът ще позволи на Вашингтон да окаже значителен натиск върху Москва и да постигне необходимите му отстъпки от Кремъл.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;