САЩ са на ръба на разрухата, аналогична с тази на СССР, а външната политика на  президента Тръмп е

катастрофална, самата държава «уверено върви към фашизма», така счита бившият член на палатата на представителите от Републиканската партия Рон Пол.

Ще бъде добре, ако системата в САЩ «рухне така грациозно, както съветската», казва той.

Видимият «икономически бум» при президента Тръмп е нищо друго, освен илюзия, а държавният дълг, инфлацията и социалното неравенство — това са напълно реални проблеми, които могат да предизвикат безредици и да помогнат на либертарианците в Републанската партия, цитира Рон Пол  Washington Examiner.

Пол твърди, че през 2020 година Тръмп може да се сблъска със силов конкурент по време на вътрешнопартийните избори в Републиканската партия, особено ако ситуацията стане по-лоша от сегашната.

Той добавя още:
«Ние трябва да признаем факта, че нашата система в момента се руши. Намираме се на границата на това, което се случи със СССР през 1989 година, когато съветската система просто започна да се руши отвътре.

Само се надявам, че нашата система ще рухне също така грациозно, както и съветската».

Политикът не счита, че САЩ ще се разцепят на отделни държави, но очаква преразглеждане на парично-кредитната политика и крах на това, което се нарича «американски империализъм зад граница».

«Считам, че на нашата позиция в света в качеството ни на глобална империя й идва краят, надявам се, вратите наистина ще се отворят, а хората ще кажат: «Ех, може би тези либертарианци имат отговори на нашите въпроси?».

Страната започва да се възстановява, но всички това се случва с чужди пари. Така че тази система е само илюзия, изградена на огромните корпоративни, лични и държавни дългове.

Един ден пози балон ще гръмне», подчертава Пол.

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;