Авиацията на Русия в Сирия нанесе ответен удар по радикалните ислямисти в района на град Джиср еш Шутур след опита да се атакува база Хмеймим.

Според последните данни, ВКС на Русия са извършили масирана ракетно-бомбена атака по позициите на джихадистите недалеко от град Джиср еш Шугур.

Основните удари са били по околностите на населените места Бидам и Ал Нажия, защото разузнаването е показало, че от този район терористите са стреляли по авиобаза Хмеймим.

По време на авиональотите руската авиация е унищожила базите и мобилните пунктове на радикалните ислямисти, спретвайки на джихадистите «огнен ад на възмездие».

Понастоящем е известно, че ВКС на Русия са нанесли над 10 удара по позициите на радикалните ислямисти.

Но с това авиацията не се задоволила.

Понастоящем вървят подготвителни работи за удари по струпването на терористични групировки в региона, за да бъдат ликвидирани остатъците от терористите.

Ракетната атака над авиобаза Хмеймим е опасен прецедент, който руснаците нямат намерение да игнорират.

Припомняме, че на 27 декември 2017 година сирийски военен източник в Туитър под псевдонима WaelAlHussaini съобщи за ракетна атака над аваиобаза Хмеймим.

Терористите са използвали ракета тип «Град».

Но реактивните снаряди не са долетели до целта, защото две ракети са били успешно свалени от намиращия се в базата комплекс ЗПРК «Панцир-С1».

Петя Паликрушева

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;