Путин застави Европа да тръпне от подозрения от появата на НЛО, пише немския таблоид  Bild.

Странна светлина се виждаше в небето от Русия до Австрия, тя разтревожи умовете на всички уфолози-любители в Европа.

На видеото и снимките се вижда необичайно явление в небето. Снимките са от Турция, Полша и Румъния, виждат се полупрозрачна светлина… В Австрия светлината беше по-ярка. Над Украйна от нея се проточи разноцветен шлейф, някои очевидци предполагат, че явлението има мистичен характер.

Уфолози-любители и професионални експерти в продължение на часове обсъждаха и предлагаха своите версии, свързани с произхода на явлението.

След това бе направено изявление от руското Министерство на отбраната, пише изданието.

Ситуацията се изясни: неясната светлина в небето имала военен произход.

Както обясниха руските военни, на полигона в Знаменск на 90 км източно от Волгоград са били извършвани изпитания на междуконтиненталната ракета РС-12М «Топол».

Както отбелязват от Министерството на отбраната на Русия, по време на изпитанията специалистите са събирали данни, необходими за разработката на ефективни средства за преодоляване на противоракетната отбрана.

Според австрийски експерт-метеоролог, подобно обяснение напълно вероятно съответства на истината относно появата на това явление в небето.

Но достатъчно необичайно е това, че изстрелването на ракетата се е видяло на такова далечно разстояние, подчертава Bild.

Както твърдят експертите, вероятно в горните слоеве на атмосферата ракетата е била осветена от слънчевите лъчи, което е довело до възникването на разноцветен шлейф, който се виждал с невъоръжено око.

Вероятно там са провеждали изпитания и на нещо друго, което е предизвикало появата и на съответните частици, но не можем да разсъждаваме за това без да знаем подробности, отбелязва метеорологът.

Разработваните от Русия ракети «Топол-М» са предназначени за поразяване на стратегически цели, например подземни бункери на командването.

Ракетата има дължина 22.7 метра, далекобойност — 17 хиляди километра, при това ракетите мога да бъдат снабдени с ядрени бойни глави, припомня немският таблоид.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: http://www.bild.de/politik/ausland/rakete/ufo-alarm-in-halb-europa-54302452.bild.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;