Оглавяваната от САЩ международна коалиция не се стреми към унищожаването на терористичната организация ИДИЛ. Това по време на интервюто си за  kp.ru заяви началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия генерал Валерий Герасимов.
«Струва ми се, че коалицията не си поставя за задачи в миналото, а и сега, за окончателния разгром на ИДИЛ», отбеляза Герасимов.
Според него, «броят на ударите на международната коалиция през цялото това време беше 8-10 на ден».
«Нашата авиация с достатъчно незначителни сили нанасяше 60-70 удара ежедневно по бойците, по инфраструктурата, по техните бази. А в периода на повишено напрежение — около 120-140 удара в денонощие», поясни началникът на Генералния щаб.
Той съобщи още, че в разположената в южна Сирия база на САЩ Ат Танф, «по данни на космическото и други разузнавания», има отряди терористи.
«Това са бойци — фактически от ИДИЛ, но след проведената работа с тях те приеха друго име, например «Нова сирийска армия». Тяхната задача е да дестабилизират обстановката», завърши Герасимов.
По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ и оглавяваната от тях международна коалиция са освободили «100 %» от територията на Сирия и Ирак от ИДИЛ.

Тагове: ; ; ; ; ; ;