Секретната програма на Пентагона за изучаването на НЛО, за която неотдавна разбраха медиите  — това не е единственият пример на това, как Министерството на отбраната на САЩ изработва сценарии, които повече приличат на научно-фантастични филми, пише ABC News.

Например, преди няколко години Министерството на отбраната на САЩ изготви план в случай на зомби-апокалипсис, припомня американското издание.

Разсекретеният документ на Стратегическото командване на въоръжените сили на САЩ под названието
CONPLAN 8888 съдържа препоръки за сдържането на атаки на ходещи мъртъвци и провеждането на съответните учения.

Целта на инициативата била да се разработи обща и мащабна стратегия за защита на гражданите на страната от зомбита, пояснява изданието.

Впрочем, експертът по отбрана Джон Пайк твърди, че такъв вид противник, като зомбитата, е бил измислен само, за да не се назовава реалният враг, например Китай или Северна Корея, пише изданието.

Експертът отбелязва, че Пентагонът има реален план в случай и на атака на роботи-убийци.

В момента не съществуват такива технологии, но скоростта на научния прогрес позволява да се предположи, че това ще стане в близко бъдеще, отбелязва Пайк.

«Роботите-убийци са безкрайно храбри. Те не изпитват жалост и само изпълняват заповеди. Те ще се целят и стрелят по враговете. Хората стрелят само приблизително в посоката на целта и се страхуват да не ранят друг. Роботите стрелят, за да убиват. И точка».

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: http://abcnews.go.com/US/ufos-killer-robots-zombies-department-defense-covered/story?id=51943493


Тагове: ; ; ; ; ;