27 декември 2017-Нюз Фронт.

Терористите от забранената в Русия и редица държави терористична организация «ИДИЛ» преминават бойна подготовка в американската военна база Ет-Танф, разположена в Сирия. Това заяви ръководителят на Генералният щаб на Военните Сили на Русия Валери Герасимов.

 

» Тази база се намира в южната част на Сирия, тя се ограничава с участък от местността с радиус 55 км. Това е границата на Сирия, Ирак и Йордания.

Според данни от космическото и други видове разузнавания, в нея се намират отряди на бойците, които фактически се подготвят там»,- заяви Герасимов в интервю за изданието » Комсомолска правда».

Руският генерал уточни, че според данните, с които разполагат, терористите се обучават в още една база на САЩ в лагера Шаддади, в която бойците наброяват не по-малко от 750 души.

 

» Ние знаем, че от лагера на Шаддади около 400 души са се прехвърлили в района на Ет-Танф. 

Вече след като, основните сили на ИДИЛ бяха разгромени, те се опитаха да дестабилизират обстановката, настъпвайки от страната на източния бряг на Ефрат, но понесоха загуби»,- допълни генералът.

 

Според думите на Герасимов, след разгрома на ИДИЛ бойците са почнали да измислят нови имена за групировките си, като например » Нова сирийска армия» и други, но фактически под тези имена се крият терористи.

Началникът на руският генерален щаб подчерта още, че територията на американската база в Ет-Танф е блокирана по периметъра, а от Пентагона така и не са успели да обяснят смисъла на нейното съществуване. Просто си имат база САЩ и това е.

» За сега отговорите са невразумителни. А там могат да се появят нови терористични грипировки»- отбеляза Герасимов.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;