Американско издание осъди патриотизма в Русия и се опита да опорочи миналото на страната.

В чуждите СМИ за пореден път се загрижиха за ръста на патриотизма в Русия.

В американското издание  Foreign Affairs се появи статия с критика на сталинския период в историята на Русия.

Авторът в статията си със заглавие «Тишината на паметта», се опита да «забрави» заедно с личността на Сталин и за победата във Втората световна война.

Струва си да отбележим, че в западните СМИ постоянно се появяват уж доводи за «престъпното» минало на Русия, по-късно медиите на Запад започнаха да твърдят, че настоящата власт в Русия не иска да се откаже от миналото си. При това особена «грижа» предизвиква в автора на статията това, че, според него, Москва в този период от историята си е използвала духа на патриотизъм и национална гордост. В този контекст са посочени празничните акции за 9 май и в последните години на Русия, които са призвани да запазят паметта за героичното минало  на предците, което, според мнението на автора, било «инструмент за реабилитация на съветската власт».

Американските СМИ за пореден път проявяват двуличието си.

Както всички знаем, пропагандата на патриотизма в САЩ е явление, което е мащабно разпространено, при това не само в последните месеци или години. Източници на патриотизъм в САЩ са непрестанните примери от Американската гражданска война и изтребването на коренните обитатели на страната — индианците.

В Щатите и в момента активно се лансира идеята за тотално забвение и изхвърляне от славната история на човечеството на народа на СССР, който внесе своя грандиозен принос за унищожаването на фашизма в Европа и света.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;