Множество картички за Рождество, украсени със снежни човеци, се търкалят в кофите за боклук. Тази година 46-годишната Сепи Колман няма пари за марки, за да изпрати поздравленията до близките си.

Статистиката на потребителските разходи показва икономически банкрут — Колман е една от милионите американци, които не могат да получат социални помощи, макар да са заплашени да останат на улицата.

Колман е поставена пред избора — празнични подаръци или наем за жилището. Това съобщава изданието  The Guardian.

Колман вече е получила предупреждение от собственичката на квартирата си. Заплатата й е 1300 долара на месец, от които 600 долара отиват за наем на жилището.

«Ваканциите са влудяващи за мене. Аз съм беден човек. Нямам излишни разходи. Броя стотинките от заплатата си, за да изкарам месеца. Но не ми се получава, далеко преди края на месеца оставам напълно без пари», казва Колман.

Социологическото допитване показва, че почти 7 000 американци не могат да се справят с извънредните разходи в размер на 400 долара, ако не вземат кредит.

«Хората работят, но те просто не получават достатъчно голяма заплата или не могат да изработят достатъчно трудови часове, за да получат повече, казва Сара Бон, научен сътрудник в Института за държавна политик в Калифорния. — Работната заплата не се увеличава с ръста на разходите за жилище.  Виждаме, че този фактор е номер едно при разпространението на бедността».

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;