Бежанец от Африка се изкачи на рождественската елха в Милано, за да свали от нея кръста, пише изданието  Il Giornale.

 Инцидентът се е случил вечерта миналия петък на площада Дука дАоста, намиращ се срещу Централната гара.

Действията на младия човек са били спрени от полицията. Когато сътрудникът на полицията е попитал нарушителя, защо той се е опитал да направи това, мигрантът му показал кръста и отговорил:

«Това дърво не е добро».

Полицаите са го отвели в имигрантската служба за началото на процедура по репатриране.
Но се изяснило, че 21-годишният гражданин на Гамбия има постоянно жителство, издадено му в провинция Бриндизи като бежанец.
На този етап не е известно, на какво основание му е бил предоставен този статут.
 Мигрантът заявил, че неговото постоянно жителство е Остуни, провинция Бриндизи.
След това комисарят издал предписание за недопустимост на пребиваването на даденото лице в Милано и връщането му в южната част на страната в най-кратки срокове.
В събота сутринта, когато бежанецът е бил подготвен за транспортиране, той  започнал да проявява агресия и като предпазна мярна е бил отведен в психиатричното отделение на местната болница.
Намирайки се наблюдението на лекари, младият човек е демонстрирал неадекватно поведение.
Както отбелязва изданието, това не е първият случай, при който мигранти от Африка нарушават обществения ред в Италия.

По-рано бе съобщено, че мигрантите съставляват около половината население на Виена, като над 10 процента от жителите на австрийската столица са мюсюлмани и броят им расте. На фона на усилията на градските власти за интегрирането на тези хора в столицата избухна конфронтация около заведенията за деца в предучилищна възраст, съобщи БТА.
Предполага се, че те наброяват 10 000 души, като повечето от тях са мюсюлмани с чужд майчин език. Тези хора се оказаха в центъра на една от най-разгорещените полемики в кампанията за парламентарните избори в Австрия през октомври.
Става дума за малки деца и деца в предучилищна възраст, посещаващи мюсюлмански дневни центрове във Виена, които консерваторите искат да се затворят, твърдейки, че децата в тях са подложени на религиозно индоктриниране и социална изолация и имат проблеми с езика.
«Те не са необходими. Ислямски дневни центрове не бива да съществуват», каза австрийският министър за интеграцията и външните работи Себастиан Курц в дискусия наскоро.
Младият водач на десноцентристката Народна партия, който в последно време е начело в социологическите проучвания, е разработил план за закриването им.
Планът беше посрещнат с критики от мюсюлмански представители, социалдемократи и Зелени, а крайнодясната Австрийска партия на свободата отбеляза, че Курц е копирал отдавнашна тяхна позиция.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;