25 декември 2017- Нюз Фронт.

Решението на Доналд Тръмп за доставките на американско оръжие в Украйна е взето под натиск от страна на Военното министерство на САЩ и Съвета за национална сигурност, съобщават  ZDF. Според кореспондентът на немската телевизия Инес Трамс, президентът на САЩ е приел решението за да не изглежда твърде дружелюбен по отношение на Путин.

 


Каква стратегия следва Тръмп приемайки подобно решение да доставя оръжие в Украйна?

ИНЕС ТРАМС: Мисля, че самият президент не следва никаква стратегия в отношенията си с Русия, или конкретно с решението си да доставя оръжия в Украйна. Най-вероятно той се намира под натиск от вън: по-конкретно, Министерството на отбраната и Съвета за национална сигурност.

 

До този момент Доналд Тръмп винаги е бил сдържан във въпросите касаещи доставки на оръжия в Украйна. Това го отличава от съпартийците му републиканци. Държавният департамент предоставя на мериканската общественост информация по това решение, дозирано и на порции. В САЩ никой не възприема това като смяна на политическия курс.

Както ми се струва, от една страна, Долналд Тръмп го вълнува реакцията на сподвижниците му, в народа, в обществото, защото основно, те се отнасят критично към доставките на оръжие в Украйна и в други страни. От друга страна, го безпокои реакцията на Владимир Путин, нали все пак Доналд Тръмп искаше да даде нов старт на отношенията между Русия и САЩ.

Ако оръжието бъде доставяно в Украйна, то преди всичко това е против волята на самия Тръмп. Все пак той не би искал да изглежда твърде дружелюбен към Путин в очите на другите, а нали все пак в САЩ тече разследване именно по темата получил ли е Доналд Тръмп помощ за победата си на изборите за презодент през 2016 година от Русия.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;