25 декември 2017-Нюз Фронт.

В петък, 22 декември, бившият кандидат за президент Джил Стейн (Jill Stein) изрази съмнения относно извода на американското разузнаване, за намесата на Русия в президентските избори през 2016 година, и победата на Тръмп.

Припомняме, че след избирането на Доналд Тръмп за президент, в американските медии става хит лайтмотива, че новия американски президент е агент на Кремъл и лично назначен от Владимир Путин.

 

 

Коментарът на Стен по темата се появи, няколко дни след като стана известно, че тя фигурира в руско разследване, когато комитетът на Сената по разузнаване поиска документи относно предизборната й кампания.

В интервю за CNN в петък 22 декември, Стейн заяви, че даже онези 17 разузнавателни агенции, които са стигнали до извода за намесата на Русия в изборите за президент на САЩ, не разполагат с пълна картина на случилото се.

 

» Самите разузнавателни агенции казват, че те предполагат, че това е така ( намесата на Русия-бел.ред), което значи, че това е мението им, отбеляза Стейн, която беше кандидат от Партията на зелените в президентските избори през 2012 и 2016. Това значи, че те нямат конкретни факти. Защото, ако имаха, то вероятно комитетът по разузнаване щеше да се запознае с подобна информация, ако тя е реална и съществува, а американската общественост няма представа за нея»- коментира дамата политик.

 

Тя добави и още: » Някои заявиха, че ние трябва да започнем война, и смятам, че по тази тема американската общественост трябва да получи информация.

 

 

Скептичното отношение на Стейн към заявленията за руска намеса в изборите за президент, споделя и самият той- Доналд Тръмп.

Американският президент-милиардер нарече разследването на комитетите на Конгреса на САЩ, а също  и разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер (Robert Mueller) » лов на вещици», който водят опонентите му и чиято цел е дискредитацията на победата му над Хилари Клинрън.

В четвъртък, 21 декември, прес-секретарят на Белия дома Сара Сандърс(Sarah Huckabee Sanders) нарече разследването «фейк».

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;