25 декември 2017-Нюз Фронт.

Американският аналитичен център Heritage Foundation, наричан от медиите и анализатори мозъчния център на администрацията на Доналд Тръмп обнародова доклад с призив да се въоръжи Украйна.

 

 

В него се посочва, че «предоставянето на оръжия и напреднали отбранителни възможности, ще повиши за Москва стойността на понататъшната й агресия».

Въпросните послания на САЩ са всъщност опити за оказване на натиск от американците върху Русия.

Реалните и мащабни доставки на оръжия в Украйна и ужесточените санкции по отношение на Русия могат да започнат само при едно условие- началото на пълномащабни войни действия и открито вмешателство на Русия в ситуацията, която САЩ изкуствено накаляват.

 

Изхождайки от това пред Украйна стоят следните задачи:

  1. Активизиране на бойните действия в Донбас, за предизвикване на намесата на Русия.
  2. Създаване на благоприятен информационен фон, така че цялата отговорност за събитията да падне върху Русия.
  3. Недопускане на котли и загуби на ВСУ, нанасяне на немислими щети на противника в хода на бойните действия.

 

 

 

 

Необходимо е провеждането на пълноценна настъпателна операция ( с използването на артилерия, щурмова и бомбаедировъчна авиация) по захвата на Донецк посредством излизането на ВСУ в района на Дебалцево-Енакиево, а също и в района на Старобешево.

Това би позволило да се отрежат основните транспортни комуникации и установяването на огнен контрол над връзките сързващи Донецк с останалата част на ЛНР и ДНР, и Русия.

 

По такъв начин настъпателната операция на ВСУ ще изглежда напълно легитимна и ще е съответствие на Минските споразумения, тъй като към момента на подписването им въпросните територии посочени в плана са били под контрола на Украйна.

Ако обобщим картината до тук, САЩ съвсем целенасочено подготвя план по разпалване на война, която да започне от Донбас.

 

За минимизиране на загубите настъпателната операция на ВСУ трябва да се съпровожда с масирано използване на артилерия, щурмова и бомбардировачна авиация за нанасянето на авиационни и артилерийски удари по цялата агломерация на Донецк с подтискане на опорните пунктове и поразяване на живата сила и техниката на противника в местата на дислокация.

Освен това, се предвижда нанасянето на ракетни и авиоудари по териториите на ЛНР и ДНР, като целите ще са поразяване на резервите на противника, складове им, а също и основните железопътни възло осигуряващи комуникацията между ЛНР, ДНР и Русия.

Крайна задача за Украйна в американския план е нанасянето на максимални щети на 1 и 2 армейски корпуси на ДНР и ЛНР, по освободените територии, които според Минските съглашения трябва да са под контрола на Украйна. Също така постигането на обграждение на Донецк и установяването на огневи контрол над транспортните връзки свързващи ДНР, ЛНР с Русия.

 

С цел предупреждаване за вероятна/неизбежна намеса от страна на ВС на РФ е необхосимо с началото на настъпателната операция рязко увеличаване на числеността на ВСУ в зоната на АТО, за което ще е необходимо обявяването на мобилизация.

 

В случай, че ВС на РФ се решат на открита намеса задачи, които трябва да изпълнят ВСУ по амеиканския план са следните:

 

  1. Максимално разширяване на мащабите на бойните действия и разтягането им във времето.
  2. Нанасяне на максимални поражения по ВС на РФ  в живата сила и по техниката, за достигане на голямо количество жертви сред руските военнослужещи ( да достигнат хиляди ранени и убити), което би довело до деморализация на личния състав на ВС на РФ, а също и на гражданите на Русия, които да се обявят против участието на руски войски в конфликта и срещу мобилизацията. Като съвкупност, това би довело до остро напрежение при разгръщането на евентуална война.
  3.  Нанасяне на максимални щети по инфраструктурата и промишлеността на териториите на ЛНР и ДНР с цел увеличаване на разходите на Русия по поддържането на тези територии, а също и териториите, които биха могли да бъдат изгубено в хода на войната.

Освен това, в случай на потвърждаване на факта на открита намеса от страна на Русия в бойните действия, украинската дипломация да има готовност да се обърне за помощ към западните си партньори за по-активен натиск срещу Русия.

Ето такъв американски план готвят за Украйна «мозъците на войната», като се опитват да провокират Русия, която да се намеси за да спасява мирните жители в териториите на ДНР и ЛНР.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;