24 декември 2017-Нюз Фронт.

Генерал от ВМС САЩ призова за готовност за започване на война с Русия. Генералът предупреди, че морските пехотинци на САЩ, дислоцирани в Норвегия, скоро могат да се включат, ако се наложи  в » голяма битка».

 

 

Генерал Робърт Неллър, командващ на Корпуса на морската пехота на САЩ, посети Корпуса на морската пехота в Норвегия в рамките на своя ежегоден тур преди Рождественските празници.

Идването на генерала беше тържествено по американски, и съответно той се беше подготвил с реч. В речта му, към 300 морски американски пехотинци, той ги предупреждава, че регионът в който работят, скоро може да участва във «велика битка», пише порталът Military.com.

» Надявам се, да греша, но се приближава война. Вашето присъствие тук говори за това, че вие учатвате в борбата, информационна и политическа»,- заяво генерал в обръщението си към морските пехотинци, за да ги настрои за действия след празниците.

 

По негови думи, съвсем скоро Русия и регионът на Тихия океан ще се окажат в центъра на вниманието на САЩ.

 

Може би това обяснява, и че НАТО съвсем скоро се бяха «притеснили» от активната дейност на Русия. Може би именно това, ще е един от предлозите, с които САЩ биха оправдали някоя глупост, на която са способни.

» Просто помнете за какво сте тук. Те ви следят. Точна така както и вие ги следите»,- каза още американския генерал на военните си, за да ги настрои психически.

А такава дълбокомислена фраза е достатъчна храна за размисъл.

Генералът не изключи и възможността, морският корпус да бъде предислоциран скоро, но присъствието на САЩ в региона ще се разширява. Явно и по тази причина, генералът идва преди празниците, за да даде време на военните да свикват с идеята.

А каквото и да планират САЩ, най-вероятно ще е след Нова Година, съдейки по думите на генерала.

Но предвид думите му, Нелър демонстрира и още нещо, освен грижа за военните си- следване на новата версия на Стратегията за национална сигурност на САЩ, в която е подчертано, че заплаха номер едно за Щатите е Русия.

Президдентът на Русия Владимир Путин спомена за новата американска стратегия на 22 декември. По време на среща с руски военни, той определи новара американска военна доктрина като «агресивна».

По думите на руският лидер, дипломатическия език на стратегията за национална сигурност на САЩ носи » настъпателен характер». Но на военен език може да се каже, че този характер определено е «агресивен» и Русия » трябва да има предвид това».

 

 

Ася Иванова- Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;