24 декември 2017-Нюз Фронт.

Британските военни в Афганистан са огорчени от това, че командването им е отделило само по един паунд  на човек за празнуването на Рождество, докато другите военни от други държави са могли да си позволят празника с голям размах, пише изданието Sunday Times.

 

 


Според информация на изданието контингента от 500 британски военни е получил точно 500 паунда «коледни» за провеждането на празничните мероприятия.

Докато американските им колеги, са получили от Вашингтон не само «коледни», но и 8 елхи, празнична украса, много пуйки за рождественнската трапеза, подаръци и даже копие на новия филм » Междузвездни войни».

 

«Разликата в американския и британски подход направо стъписва. Като армия, нямаме толкова пари като САЩ, но даже датчаните и монголците, изглежда правят повече за военните си»- споделя един от британските одицери в Кабул.

И дори подобна информация да не изглежда много важна на пръв поглед, по-скоро, празничното разочарование на британските войници, се дължи на факта, че Обединеното Кралство затяга коланите, образно казано, за да напусне Европейския Съюз. А както знаем, напускането ще излезе «солено».

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ;