Според Томас Фридман, политиката на президента на Русия е значително по-ефективна от дейността на неговите колеги от САЩ.

Фридман проследил цялата работата на новия президент на САЩ Доналд Тръмп за изминалата година.

После американският журналист сравнил работата на лидерите на двете свръхдържави — Русия и САЩ.

Според него, лидер в тази негласна битка е Владимир Путин, който получил огромни доходи за държавата под формата на финансови, човешки и технически ресурси.

Причина за това били непрофесионалните решения на Доналд Тръмп.

Томас Фридман твърди, че Доналд Тръмп често говори срещу ЦРУ, ФБР и Министерството на правосъдието, които са най-важните институции на съвременните Съединени американски щати.

Що се отнася до кадровата политика, Фридман дава за пример опустошението, което било извършено в Държавния департамент, а това, според американския журналист, съдействало за влошаване на начина на живот на американците зад граница.

Но главният провал на Тръмп, според американския журналист, е данъчната реформа, в чиято основа залегнали бонуси за богатите граждани на САЩ, и която реформа лишавала страната от основните демократични институции, характеризиращи истински държавното величие, твърди той.

На свой ред Владимир Путин укрепил позициите на Русия на международната арена, стабилизирал вътрешната икономиката на страната, възстановил изгубените след разпада на СССР сфери на дейност, и като цяло в продължение на дълги години съхранил искреното доверие на гражданите.

«Путин е Уорън Бъфет в геополитиката, — казва Фридман. — Владимир Путин, поздравявам Ви, Вие победихте!», завършва американският журналист.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;