Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрания Цветан Цветонав заяви, че действително няма кой да управлява страната освен ГЕРБ. Това са думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, които той каза по-рано, с които изводи се съгласи Цветанов.

Той допълни, че позицията трябва да бъде призната, макар да е направена от политически опонент. Това заяви Цветанов в сутрешния блок на bTV.

Според Цветанов, това било казано и от представители на Българската социалистическа партия. Цветанов допълни, че на този етап същите тези хора не желаят да се афишират с имената си. 

Цветан Цветанов уточни, че твърдението на Доган се припокривало и със социологическите проучвания, според които нямало предпоставки за предсрочни избори.

Той увери зрителите и гласоподавателите в страната, че между ДПС и ГЕРБ няма договорка. Според него договорките били между БСП и ДПС.

Вторият човек от ГЕРБ продължи и обяви публично, че в ГЕРБ са готови за вота на недоверие, насрочен за 17 януари.

Според Цветан Цветанов, обаче, позицията на Доган се различавала в известна степен от тази на ДПС, защото в момента се виждало национално отговорно говорене да няма вот на недоверие, но не било ясно все още ще има ли все пак вот на недоверие на така вече обявената дата 17-ти декември.

Според Цветанов, почетния председател на ДПС фактически е казал, че целта на вотът на недоверие била «Стани ти, за да седна аз».

По отношение изявлението на Валери Симеонов за концесиите по повод това, че «коалиционните партньори пак са били извъртени», вторият от ГЕРБ обяви в ефира на телевизията, че намира за нормално наличието на различни мнения в управляващата коалиция. По този повод той допълни, че е планирал разговор с лидера на НФСБ Симеонов.

По-рано вицепрезидентът Илияна Йотова призова Цветан Цветанов да се извини на президента, тя заяви още, че вторият от ГЕРБ не е в състояние да владее групата си.

По този повод Цветанов попита риторично «това ли е работата на един вицепрезидент».

Цветанов призова президента Румен Радев чрез телевизията да изрази позицията си за Крим, за санкциите срещу Русия.

Той попита още : «защо Радев не говори за приоритетите в българското председателство, а говори да визитата на Владимир Путин по време на същото това европредседателство».

Цветанов призна, че това няма общо с правомощията на президента на България.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;