Ми-28 ВКС РФ

Ми-28 ВКС РФ
В Мрежата се появи видео, което отразява работата на руския вертолет Ми-28Н «Нощен ловец» в Сирия. Във видеото може да се види как ударният самолет унищожава бронираната машина на бойците от «Ислямска държава»от разстояние три километра.

В момента ИДИЛ вече е почти напълно ликвидирана в САР, отделни огнища на съпротива в някои райони на арабската република все още се запазват, но организацията вече не представлява единна сила, която би могла да води военни действия.

Значителна роля за унищожаването на тази най-крупна терористична организация изиграха точно вертолетите на ВКС на Русия — бандитските групи на ИДИЛ понесоха колосални загуби в резултат на техните бомбардировки.

Руските машини летят на малки височини, нанасяйки точи удари по обектите на терористите, осъществявайки също огнева подкрепа и прикритие на бойните части на Сирийската арабска армия.

Ветеранът Александър Перенджиев сподели за ключовите бойни задачи, които са изпълнявали руските вертолети в Сирия.

Защо те са незаменимо оръжие в борбата именно с терористичните групировки?
«Вертолетите винаги са били един от ключовите елементи в провеждането на военни операции срещу крупни терористични бандитски части. Тяхната роля е високо оценена още в Афганистан и Чечня.

Те са незаменими по време на десантни операции, в техните задачи влиза спасяването на групи, попаднали в обкръжение.

Освен това, вертолетите могат да нанасят точни удари по струпването на бойците, по тяхната техника — тук те демонстрират сериозна ефективност предвид своята конструкция, защото могат да висят над дадена точка и едновременно с това да я обстрелват непрекъснато.

При това вертолетите съвсем не са капризни по отношение на кацането, на тях не им е нужна специална площадка за кацане», отбеляза военният експерт.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;