Русия и Великобритания трябва да обсъдят трудните въпроси в двустранните отношения, включително разногласията за Украйна и темата за киберсигурността, заяви главата на британското МВнР Борис Джонсън по време на срещата си с руския  си колега Сергей Лавров.
«Има неща в нашите отношения, над което трябва да се работи. Когато наблюдавам трудностите в нашите отношения, било то за Украйна, за Западните Балкани или за това, което се случва в киберпространството, съгласен съм с вас, че е важно да се говори за тези неща и да бъдем искрени по отношение на тях, както и да признаем, че те са пречка в нашите отношения в момента», каза Джонсън.
Според него, не е нужно страните да се ограничават в тези отношения, защото двете държави са постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН, задължени са да работят заедно в името на мира и сигурността.
«Има такъв императив, като предотвратяване появата на ядрено оръжие в Северна Корея. Както и нуждата да се обезпечи бъдещето на народа на Сирия», отбеляза дипломатът.
По-рано Лавров заяви, че руско-британските отношения се намират на много ниско ниво.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;