Жириновски — кандидат за президент на Русия

Жириновски - кандидат за президент на РусияУчастниците в 31-ия конгрес на Либералнодемократическата партия на Русия избраха единодушно председателя й Владимир Жириновски за неин кандидат на предстоящите президентски избори, предаде ТАСС.
Жириновски ще се кандидатира за шести път за държавен глава. Досега той е участвал в почти всички президентски избори. Единственото изключение беше през 2004 година. Тогава от името на ЛДПР се яви депутатът Олег Малишкин.
Председателят на ЛДПР постигна най-добрия си резултат на изборите през 2008 г., когато зае трето място с над 9 на сто от гласовете.
Днес в Москва се открива конгресът на руската партия «Яблоко», който официално ще издигне кандидатурата за президент на нейния основател Григорий Явлински, определена още преди година. Председателката на партията Емилия Слабунова заяви пред ТАСС вчера, че конгресът ще обсъди програмата на кандидата и комуникацията му с избирателите и начинът на провеждане на кампанията.
Също днес в Москва ще се състои конгрес и на Партията на растежа, на която нейният председател Борис Титов ще бъде утвърден за нейни кандидат за президент. Титов е пълномощник на президента Владимир Путин по защита на правата на предприемачите.
Изборите за президент на Русия са насрочени за 18 март. /Асен Георгиев, Васил Сотиров/бта

Коментари:

Зареждане ...